Kincses Kalendárium

Kincseim: gyermekeim, családom, barátaim, hitem, olvasmányaim, emlékeim...

2011. január 27., csütörtök

elindult az év...

Elkezdődött a munka minden szinten. bölcsi ovi,egyebek...a változásokra tekintettel többször viszi- hozza Őket Norbi, illetve a nagyiék. Sacikán ez annyiban látszik, hogy bújósabb lett sokkal a bölcsiben is. Andi (gondozónő) a központ, mindig körülötte játszik, vagy az ölében olvas, a lényeg, hogy kartávolságon belül legyen. Pedig igazából kb fél órával látnak kevesebbet engem, de megérzi a változást.
Kristóffal megpróbálkoztunk a korcsolyával...hááát nem osztatlan az öröm így elsőre, de azért idővel menni fog...már siklottunk úgy, hogy ő a térdem között volt és nem kapaszkodott a korlátba :)
Saci beszéde fokozatosan fejlődik. szavai: cici, cica, vau, hoppá, addide, anya (ez nagyit is jelenthet), apa (ez nagypapát is jelenthet), nem. A bólogatás is kialakult, elég helyesen használja az igent és a nemet is. Az akarata mit sem változott, a minap eldöntötte, hogy  lakkcipőjét veszi fel, nem részletezem de a végén az apja lefogta és ráadta a csizmáját....Én Kristóffal angolosan távoztam.
De Kristóf is hozta a formáját...Mostanában nem elégíti ki közlés vágyát a napközbeni folyamatos beszélgetés, így a hétvégén éjjel 3-kor is felébredt és kicsit beszélgetett még...
Aztán jött az egyik hét, Kristóf hasmenéses vírussal szórakoztatott minket itthon. Hétvégére meggyógyult, hétfőn mentek mindketten intézménybe, majd este Sackót kötőhártya-gyulladással  engedték haza....fantasztikus...
Volt egy kis színház élmény megnéztük a Hamupipőkét a Játékszínben. Romhányi József írta a szövegét, Fényes Szabolcs a zenéjét, nagyon kellemes kis darab volt. Javaslom.
Kristóf tegnap a következőt mondta Sacinak: Sacika, te ugye csak engem szolgálsz? :)))
Tegnap délelőtt az oviban volt színház, délután meg a Lilivel felolvasó estre mentek a kerületi könyvtárba. Elég aktív társasági életet él a fiam...kissé aktívabbat nálunk :)
Sackó jelenleg még ébren van- Kristóf már alszik - és a nappaliból hallgatjuk, ahogy cuppanós puszikat ad a babájának - mert már az is tud :) - kapcsolgatja a villanyt, néha kurjant egyet...hamarosan majd elnyomja a álom...

 Tiszta bátyám :)

wild

rosszban sántikál





2011. január 3., hétfő

Ima

Tegnap este leültünk imádkozni Kristóffal a kisasztalhoz.
Miközben leült közölte, hogy ő a király.....
És ma a királyért imádkozunk...
:)))

Újév

Újév első napján ébredve Kristóf teljesen kiakadt. Az egész úgy kezdődött, hogy miután elaludtak, jött pár barátom beszélgetve várni az éjfelet (Norbi dolgozott). Kristóf tudta, hogy jönnek vendégek, de mint kiderült azt hitte, hogy majd másnap amikor ébren lesz. Ezért mikor újév napján 8-kor ébredt, és megtudta, hogy "olyan csendesek voltak a vendégek, hogy ő meg sem hallotta" elkezdte követelni, hogy azonnal hívjam őket vissza, hogy most jöjjenek hozzánk...egész nap ezt hallgattuk..de nem csak mi, az összes nagyszülő és egyéb rokon is :)