Kincses Kalendárium

Kincseim: gyermekeim, családom, barátaim, hitem, olvasmányaim, emlékeim...

2010. szeptember 16., csütörtök

Lomtalanítás, lovaglás, Fanszing robot és a Zeltromicsósz

A múlt héten lomtalanítottunk. Tekintve, hogy tavaly "átszültem" a lomtalanítást, idén 2 év hozadékát kellett kiselejtezni, illetve az összes kutricát rendbe rakni, a sok ruhát végre rendesen bedobozolni...Rettenetes volt, de sikerült :).


Szombaton voltunk pónioviban, nagyon tetszett, erre a hétre már Lilit is hívtuk az oviból, úgyhogy alakul a buli.
Kristóf halandzsázik ezerrel, mindennek neve van, és kitalált történetekkel szórakoztatja magát. Két állandó főszereplőnk van, ebből az egyik - amelyik "testet öltött" - a Fanszing robot (előadja apa kameraállványa, amelyet végre megtanult kezelni Kristóf, a lábakat is állítja rajta) és Zeltromicsósz, amely egyenlőre szellem alakban él közöttünk, csak folyamatosan megjelenik a játékok közben. Kristóf állítása szerint ez a szó a Belga Boros dalából van, ami Kristóf kedvenc száma már vagy egy éve, de én még nem jöttem rá melyik részből lehet, ha valakinek van ötlete várom :).
A héten megkezdődött a hét közbeni TV tilalom is szerencsére, az apropója amúgy az volt, hogy Lilivel összeverekedett, habár az nem is verekedés volt, tekintve, hogy szegény kislány nem csinál semmit. Nagyon elkaptuk a grabancát és a lelkére beszéltünk, és az óvónőkkel is szoros ellenőrzésben állapodtunk meg, hogy ezeket a kiskakasi jellemzőket visszafogjuk, remélem sikerül...Azóta nincs incidens, tegnap együtt voltunk játszóterezni  ovi után, nagyon jót játszottak. Nekem el kellett szaladnom 10 percre, addig Lili nagymamája figyelt rájuk, aki régebben tornász volt, úgyhogy elkezdte gyakorolni velük a gerendán lépegetést egyensúlyozást. Amikor megérkeztem a fiam azzal fogadott, hogy ő már akkora nagyfiú, hogy ellen is tud súlyozni :)))
 Ma reggel már nem volt semmi nyafogás a mese után, elővette a foglalkoztatófüzetet és elkezdte megoldani a feladatokat. Ez annyira tetszett neki, hogy amikor délután hazajött az oviból akkor folytatta tovább. Esténként újabban Weöres Sándor és Petőfi verseket olvasgatunk, én nagyon élvezem :)
Sacika egyre ügyesebben halad, és mindenhová felmászik, ahova csak fel tudja dobni az egyik lábát, engem meg a hideg kiráz! A fiam elég lightosan adta elő ezt annak idején, ő csak akkor ment valahová, vagy akkor mászott felfelé, ha már biztos volt benne, hogy meg tudja csinálni...na Sackóra ez nem jellemző...viszont most már alakul valamelyest, egész jól lemászik, azonban ma este felmászott a csaphoz fogmosás előtt és elvesztette az egyensúlyát, lefejelte a mosdót..úgy néz ki hogy az egyik első foga kis darabkáját el is hagytuk ezzel...most nem is tudom mit lépjek, azt hiszem fel kéne hívnom egy gyerekfogászt, hogy mi a teendő....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése